Moses Brown School—Woodman Family Community & Performance Center and Lower School Addition

Providence, RI


Type of Project: Addition
Duration of Project: 16 Months
Square footage: 47,000 sf
Partners: Architect: DBVW Architects; OPM: DEC Consulting Company, LLC

Noteworthy: The Woodman Family Community & Performance Center is a new 36,000 sf multi-use facility for 540 people, used for musical and theatre performances, exhibitions, workshops, worship, dances, campus gatherings, and school ceremonies. It includes a café, circulation space, a woodshop/scene shop, classrooms, theater support spaces, and the campus’ new central heating plant in the basement. The Center has high-end finishes and complex systems throughout, such as audiovisual, theater rigging/dimming, and motorized seating units.

Awards: 2018 Rhode Island Design Awards Commercial Renovation/Construction: Silver Category; AIA Rhode Island 2017 Design Awards Merit Award—Educational/Institutional Category & People’s Choice Award; AIA Rhode Island 2017 Design Awards Merit Award—Interiors Category

MORE PROJECTS